Koru Haptotherapie & Coaching
Integratie van denken, gedrag èn gevoel

Loopbaantraject

Arbeid zou iets moeten zijn dat je vreugde schenkt, zodat het niet nodig is voortdurend bezig te zijn met het veroveren van je zogenaamde vrije tijd, waarin je nu eindelijk eens even jezelf kunt zijn. 

Het loopbaantraject houdt in dat je in een tijdsbestek van 8 gesprekken van 1,5 uur verspreid over 4-6 maanden tot een vitaliserend loopbaanperspectief komt. Het is een koersonderzoek volgens de methode van Hoogendijk. Het verleden, heden en toekomst komen hier afwisselend als een lemniscaat aan bod. Je ontvangt het werkboek 'Koersonderzoek'. Je gaat zelf de opgegeven huiswerkoefeningen hieruit maken die als werkmateriaal dienen in de koersgesprekken. Alle inzichten en bewustwording zullen uiteindelijk vastgelegd worden in een stappenplan voor de toekomst in een uitgebreide rapportage.

Onderdelen van het koersonderzoek zijn; het schrijven van jouw biografie, de kernkwadranten van Ofman (kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën), de elementenvierhoek van Hoogendijk, je belemmerende overtuigingen, inventariseren van je zingevende factoren in je werk, je (werk)waarden, je energiehuishouding (vitaliteit), het concretiseren van je loopbaanperspectief, jobcoaching, je persoonlijk en beroepsmatig functioneren, het omgaan met deblokkerende emoties en schuld en nog veel meer. Het traject wordt vanuit verschillende niveaus benaderd: zowel cognitief als emotioneel en fysiek.