Koru Haptotherapie & Coaching
Integratie van denken, gedrag èn gevoel

Haptotherapie 

Integratie van denken, gedrag èn voelen

In onze westerse maatschappij zijn we veelal prestatiegericht bezig. Er wordt veel van ons verwacht en vaak verwachten wij ook veel van onszelf. We leven vanuit ons hoofd, de ratio krijgt vaak de overhand en zo raken we het contact met ons gevoel steeds meer kwijt. We voelen dan bijvoorbeeld onze grenzen niet meer en overschrijden deze. De kans bestaat dat we onszelf voorbijlopen met spanningsklachten of een burn out tot gevolg. We lopen vast. We weten niet meer wie we in de kern zijn en wat we zelf eigenlijk willen. Ons hoofd en lijf zijn niet meer verbonden, de balans tussen verstand, gevoel en handelen is weg. Haptotherapie kan je helpen dit te herstellen.

Haptotherapie gaat over voelen - het in contact zijn met jezelf en de omgeving - en het ontwikkelen van je gevoelsleven. Het is een therapievorm die jou - opnieuw - in contact brengt met jouw gevoelens, daar waar die afgesloten zijn geraakt. De haptotherapeut begeleidt je in het leren luisteren naar die gevoelens aan de hand van je lichaam. Je leert stap voor stap te voelen wat jou goed doet en wat niet. Ook word je je bewuster van je patronen en je neigingen. Je leert je ware gevoel eerder en duidelijker te herkennen, erkennen en benoemen. Je gevoel dient dan als een loepzuiver kompas in je leven, waardoor je in staat bent keuzes te maken die werkelijk bij jou passen. Kortom, je wordt steeds meer jezelf maar dan krachtiger en zelfbewuster.

De haptotherapeut gebruikt de haptonomie in de begeleiding van mensen in de therapeutische zin. Wil je meer weten over haptotherapie, dan verwijs ik je verder naar de Vereniging van Haptotherapeuten, de VVH